• Medemblik 1 – Dirkshorn 1        5-1

    Dirkshorn heeft de 3de (uit)wedstrijd van deze competitie helaas ook dik verloren. Gezien het spelbeeld wat geflatteerd omdat de laatste 3 tegentreffers allemaal in de laatste 10 minuten vielen.

    De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras maar de rubberfabriek had deze week waarschijnlijk een aanbieding want het regende rubber korrels op de zwarte mat. Het ziet er niet uit maar je moet het ermee doen.

    De eerste helft werd er redelijk gevoetbald maar het manco van Dirkshorn is dat er voorin tekort stootkracht en balvastheid is waardoor alle druk op het middenveld en achterhoede komt. Er kwamen niet veel kansen voor de thuisclub maar uit één van de weinige mogelijkheden was het, randje wel/niet buitenspel, toch 1-0. Na nog een stoere ingreep van keeper Rick moest hij vlak voor rust geblesseerd het veld verlaten.

    De tweede helft werd er bij vlagen goed gevoetbald en gecombineerd maar het overwicht leverde geen kansen op. Uit een rare klutsbal was het wel zomaar ineens 2-0 achter dus een tegenvaller.

    Gelukkig wist Sem Dekker snel tegen te scoren dus even de hoop dat de jacht op de 2-2 werd geopend. Helaas was aan het eind de ‘lucht uit de ploeg’ dus toch nog een grote nederlaag. Het langzaam aan verbeterende veldspel bied echter hoop dus de eerste 3 punter moet dan volgende week tegen FLEVO verdiend worden. Met de opening van het A veld en de nieuwe kantine zou dat een mooie zondag kunnen opleveren.