• Update 3 oktober 2020:

Beste voetbalvrienden,

Onderstaand nog wat belangrijke mededelingen die een en ander wat meer duidelijkheid geeft omtrent de regelgeving.

Waarom moeten we ons registreren bij de entree van de club voorafgaande de wedstrijden? Dit kan trouwens per club verschillen. VV Dirkshorn heeft er voor gekozen om dit wel te doen. Dit om een ieder te kunnen informeren mocht er onverhoopt een besmetting hebben plaatsgevonden, verzoek is dan ook om hier aan mee te werken.

Waarom mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij wedstrijden?

KNVB .

Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Ouders die rijden bij uitwedstrijden zijn gewoon die toegestaan op het complex?

KNVB .

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen.

Zijn ouders die hun kinderen rijden naar trainingen of thuiswedstrijden toegestaan?

KNVB

Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Is de kantine geopend?

KNVB

Vanaf dinsdag 29 september 18:00u zijn alle sportkantines, clubgebouwen en terrassen tijdelijk gesloten.

Is het toegestaan om met meerdere personen uit meerdere huishoudens in 1 vervoersmiddel te reizen naar uitwedstrijden?

KNVB

Ja, dit is toegestaan. Hiervoor gelden wel de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Hoe met teams die niet durven te spelen in verband met het virus?

KNVB

In principe worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld, tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team toch aangeven niet te willen/durven spelen, neem dan eerst contact op met de tegenstander om te kijken of de wedstrijd kan worden verplaatst naar een moment – binnen de gestelde termijn – waarop dat beter voelt voor het betreffende team. Mocht er geen passende oplossing worden gevonden, neem dan contact op met de KNVB om de gevolgen te bespreken.

Bron: KNVB

Met sportieve groet

Bestuur VV Dirkshorn

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht 30-9-2020:

Beste voetbalvrienden,

Tot onze grote teleurstelling zijn strengere maatregelen nodig om corona te beteugelen. Dat raakt ook het voetbal. Niemand wordt hier blij van, maar natuurlijk gaan we bij VV Dirkshorn allemaal wel ons uiterste best doen om ons eraan te houden.

Ik weet gelukkig dat we dat kunnen, want dat hebben we al eerder zeer overtuigend laten zien. Gezondheid staat bij onze club voorop. Daarom doe ik ook nu weer vol vertrouwen een beroep op jullie. Help mee, laten we ook deze hobbel weer samen nemen. We hopen natuurlijk van harte dat het deze keer niet al te lang hoeft te duren.

De nieuwe situatie roept ook vragen op. Wat betekent het precies voor ons? Gelukkig mogen we wel nog voetballen maar... wat mag er wel en wat niet? Hoe organiseren we dat deze keer? We weten het op dit moment nog niet allemaal exact. Dit is wat we nu wel al weten en wat we per direct gaan doen:

-De kantine is per direct weer gesloten.
    -Er mag geen publiek meer bij wedstrijden en trainingen aanwezig zijn.

Dus ook: geen ouders. Dit betekent dat u uw kind per direct alleen nog naar trainen mag brengen/halen, maar niet verder dan het hek aub. Het is ook niet de bedoeling om daar te blijven wachten. En: let op de 1,5 meter afstand bij de ingang.

We zijn als club geen handhavers en vragen dus om al jullie medewerking hierbij. We moeten dit ook samen doen. Spreek elkaar dus alsjeblieft erop aan als iemand het even vergeet, maar altijd met een glimlach. Want dat is wie wij zijn.

Voor wedstrijden, uit en thuis, geldt hetzelfde. Het is niet anders. Alleen trainers, teamleiders en scheidsrechters kunnen mee de voetbal terreinen op. Zij helpen en begeleiden de kinderen. LET OP: als je minderjarige kinderen naar de uitwedstrijd brengt mag je WEL blijven kijken en word je gezien als onderdeel van het begeleidingsteam. Ook ouders/verzorgers die een kind met een beperking begeleiden mogen WEL blijven (kijken) bij wedstrijden.

We hopen zo snel mogelijk meer details van de KNVB en/of gemeente te vernemen over wat er precies wel/niet mag. Uiteraard horen jullie dat dan ook weer zo snel mogelijk van ons.

Op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/ vind je in ieder geval de laatste versie van de corona protocollen.

Voor nu: Alvast bedankt voor het begrip, blijf gezond en hopelijk tot snel! We houden je op de hoogte.

Vriendelijke groet,

Henk Rijs, Voorzitter