• Op de laatste zomerse dag van 2019 heeft de Achterban weer een zeer geslaagde bijeenkomst georganiseerd voor de leden van de Achterban. Zoals gebruikelijk werd er ook dit jaar weer de nodige inzet van de aanwezigen gevraagd, Zowel fysiek als geestelijk werden de deelnemers uitgedaagd.

Er waren bijna 70 leden aanwezig, waarvan er meer dan 50 de uitdaging van een 27 kilometer lange  fietstocht aandurfden. De nieuwsgierigheid naar de hapjes zal er zeker aan bijgedragen hebben dat er vol enthousiasme vanaf drie uur werd afgetrapt! We zijn heel blij dat ook dit jaar Karins’ catering de hapzaken weer fantastisch voor elkaar had. Zowel tijdens de fietstocht als in de avond was het eten prima geregeld!

Na de fietstocht werden de deelnemers opgezadeld met een, na later bleek, lastige puzzel. De Achterban had in samenwerking met de historische commissie van de Voetbalvereniging een puzzel in elkaar gezet waarbij een aan de voetbal gerelateerd woord moet worden gezocht. Tot groot genoegen van de organisatie slaagde geen van de teams erin het woord te vinden en dat terwijl het antwoord op handbereik lag. Na hulp bleek het woord “Veldrenovatie” te zijn. De winnaars gingen er met een toepasselijke prijs, namelijk een regenponcho en een fietsreparatie-set vandoor.

Voor de muzikale omlijsting zorgde The Monkeys, de band van Cock van Denzen. Ze hadden er duidelijk zin in tot groot plezier van alle aanwezigen.

De Achterban bedankt de bardames Marleen, Laura en Toet voor hun inzet en het bedrijf Wastenet voor het beschikbaar stellen van een transport bus die tevens dienst deed als niet gebruikte bezem- en pech wagen.

Volgend jaar bestaat de Achterban 20 jaar. De commissie gaat zijn best doen om daar op een speciale manier bij stil te staan. Wil je dit meemaken noteer dan alvast de laatste zaterdag in augustus. Heb je suggesties dan kan je deze kwijt bij de commissie Achterban. We staan ervoor open! Achterban@vvdirkshorn.nl

Commissie Achterban.

Lida van der Sluis, Wilma Gootjes, Frank Schaddenhorst, Dirk Drijver en Sjaak Kroon.