• Helaas: het WK Vrouwenvoetbal komt niet naar Dirkshorn

  16 mei 2024
 • Update: Helaas, het WK Vrouwenvoetbal komt niet naar Dirkshorn. Dat is na een stemming bekendgemaakt. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Brazilië: 119 om 78. En dat betekent dat onze prachtige vereniging niet als trainingsbasis zal fungeren voor één van de deelnemende landen. Maar wat zijn wij desondanks ontzettend trots dat VV Dirkshorn hier wel als ideale optie voor werd gezien. Het mag alleen helaas niet zo zijn.

  Oorspronkelijk bericht:

  Komt het WK Vrouwenvoetbal naar Nederland en dus naar Dirkshorn? Eerder werd al bekend dat onze voetbalvereniging in beeld is om als trainingsbasis te fungeren als het WK Vrouwenvoetbal in 2027 daadwerkelijk in Nederland plaatsvindt. En vrijdag 17 mei aanstaande krijgen we te horen of het WK inderdaad naar Nederland, Duitsland en België komt.

  Het FIFA-congres, waar de stemming voor toewijzing van het WK gebeurt, vindt plaats in Bangkok. Vanwege het tijdsverschil wordt nu verwacht dat de uitslag van de stemming rond 06.00 uur 's ochtends bekend wordt gemaakt. Maar dit tijdstip is onder voorbehoud. Hoe dan ook krijgen we morgen, op vrijdag 17 mei, te horen of het WK naar Nederland komt.

  Als dit inderdaad het geval is, dan zal één van de deelnemende teams haar trainingen afwerken op ons prachtige complex. En dat allemaal omdat onze fantastische grasmat de KNVB is opgevallen en omdat de organisatie rondom de oefenwedstrijden van AZ altijd dik voor elkaar is. Dat is al een geweldige blijk van waardering, maar nu hopen wij toch echt dat dit ook echt gaat gebeuren. Wij duimen mee!

  De stemming is te volgen via een livestream op de website van FIFA.