• Na het goede voorbeeld van de overwinningen door zondag 2 en dames 1 was het aan zondag 1 om deze goede lijn door te zetten maar dat moest wel gebeuren tegen een sterke tegenstander, namelijk Victoria O uit Obdam.

    In de eerste minuut kon Nick Verblauw al voor een rustgevende voorsprong zorgen maar hij schoot voorlangs waarbij iedereen al een doelpunt telde. Na deze teleurstelling nam Victoria het initiatief over met fel en goed combinatie voetbal. Ze wisten vaak de snelle spitsen te vinden en de achterhoede had zijn handen vol om alles onder controle te houden. Dirkshorn ging gelukkig (uiteraard!) ook mee in die felheid maar de balcontrole en het balbezit waren vaak een stuk minder.

    Ondanks het overwicht van Victoria kreeg Jamie Kos, die weer tig vuile kilometers aflegde, ook nog een prachtige kans om vrij uit te halen maar hij schoot over. Het evenwicht in de wedstrijd werd daarna wat beter verdeeld maar Victoria kreeg nog de beste kans toen hun spits 1 op 1 richting Rick kon lopen maar die redde voor de zoveelste keer deze competitie zijn ploeg van een tegentreffer. Ook alle hoge ballen en corners die richting zijn doel kwamen wist hij op zijn bekende rustige wijze netjes te verwerken en dat voetbalt voor een ploeg toch wel heel erg fijn.

    In de rust wisselde coach Michel en er kwamen twee verse krachten in namelijk Wout Naber en Vincent Fonteine. Alhoewel Wout weer enkele fraaie passeer acties etaleerde bleef Victoria met counters toch de meest gevaarlijke ploeg en voor verdediging en middenveld van Dirkshorn was het vaak alle hens aan dek maar met perfect scherpe slidings en felle duels werd het meeste gevaar gekeerd. Als het dan toch nog eens gevaarlijk werd dan liet Rick zien waarom hij nog maar twee tegentreffers in deze competitie heeft toegestaan.

    Het werd een open wedstrijd met kansen over en weer waarbij ook Dirkshorn een schot op de lat zag belanden en enkele gevaarlijke kopballen geen doelpunt opleverde. Gezien het aantal kansen en spelbeeld leek het een 0- 0 wedstrijd te worden maar na 85 minuten kwam dan toch nog de verlossende winnende treffer. Spits Jessey leek een doelloze stooractie uit te voeren maar door zijn fanatieke inzet werd de bal toch veroverd. Hij wist Nick Verblauw te bereiken en die zag uit zijn ooghoek dat de keeper zijn doel uitstormde om een treffer te voorkomen. Nick kiest in dit soort situaties meestal voor de moeilijkste oplossing dus ook nu. Hij leverde een perfecte lob af die net onder de lat in het doel viel. Een fantastische treffer in de slotfase en die werd door het hele team gevierd.

    Daarna nog ruim 5 minuten overleven met de druk van Victoria maar ondanks een hectische fase wisten de bezoekers niet te scoren. Het hele team heeft keihard gewerkt maar zonder de rest van het team tekort te doen waren de twee uitblinkers Rick en Mees met beslissende en reddende acties. Na afloop was het feest en werd de ploeg door het publiek op een luid applaus getrakteerd. Na deze overwinning blijft het team bovenin meedoen en ze kunnen hier extra lang van genieten want volgende week zijn ze vrij en daarna wacht de uitwedstrijd tegen buur Sint Boys in Sint-Maarten. Kijken of het puntenaantal met 3 uitgebreid kan worden.