• En zo zijn we aan het einde gekomen van voetbalseizoen 2021-2022. Een seizoen dat in augustus verdrietig begon toen onze oud-voorzitter Marius Kant plotseling overleed. Een droevige gebeurtenis, maar we hebben Marius als vereniging geëerd op de herinneringsbank voor de accommodatie. Dit heeft hij verdiend met zijn vele werk voor de voetbal en dit is afgelopen april gedaan.

Het bestuur is weer compleet gemaakt met Michelle Hoorn. Ze heeft zich dit seizoen op de sponsoring geworpen en dat is haar helemaal toevertrouwd. De club kon ook dit seizoen weer een beroep doen op veel vrijwilligers. Naast de groepen die hun vaste werkzaamheden doen, werd er incidenteel om extra mensen/handjes gevraagd. Gelukkig werd er goed op gereageerd en dat is mooi, want vele handen maken licht werk.

Het coronavirus sijpelde ook deze competitie nog door waardoor de Nieuwjaarswedstrijd en receptie niet door kon gaan. Gelukkig zijn er in 2022 wel de nodige voetbalfeesten georganiseerd en dat hoort ook bij de club. De meeste wedstrijden konden gewoon gespeeld worden. Hetzij op de wedstrijddag zelf en anders op een doordeweekse dag. Het ledenverloop is gelukkig minimaal gebleven. Het is fijn dat de meeste voetballers gewoon lekker bezig willen zijn in teamverband.

Qua sportieve resultaten was het een wisselend seizoen. Zondag 1 handhaafde zich na een moeizaam seizoen. De overige seniorenteams eindigden in de middenmoot. Bij de jeugd speelt ‘het team van de toekomst’ JO14 op hoog niveau prima mee. De andere teams draaien allemaal ook lekker mee. Opgemerkt mag worden dat er heel veel meiden op de voetbal zitten wat volgend seizoen een compleet team oplevert die bijna doorstromen naar dames 1; een mooie ontwikkeling. Bij de zaalteams haalde heren 1 het kampioenschap in de Hoofdklasse, een prachtige prestatie.

Op het complex is ook weer het nodige gedaan door het bestuur en de vele vrijwilligers. Er is ledverlichting op het C-veld aangebracht wat een besparing op de energiekosten gaat geven. Er zijn dug-outs op het trainingsveld geplaatst waardoor dit er nog mooier uitziet. In het voorjaar is een automatische beregeningsinstallatie geplaatst op het A-veld en trainingsveld. Het kost wat geld, maar het is een enorme verbetering voor de vrijwilligers. Het bestuur heeft goed naar de toekomst gekeken om het de vrijwilligers zo makkelijk mogelijk te maken. Als laatste is in juni een groot deel van de accommodatie geschilderd door een groep vrijwilligers. In enkele avonden werd deze klus geklaard waardoor alles weer strak in de lak staat.

Alle activiteiten werden op 2 juli afgesloten met de wedstrijd van AZ tegen PEC Zwolle. Wederom zeer succesvol met veel publiek, sfeer en een gezellige feestavond.

Voor volgend seizoen 2022-2023 ziet het er allemaal weer goed uit. Een prachtige accommodatie met schitterende velden zorgt ervoor dat iedereen lekker blijft voetballen waardoor ook in het nieuwe seizoen weer veel teams de competitie ingaan. 100 jeugdleden in 7 teams en ook de huidige seniorenteams blijven bestaan en er zijn extra spelers bijgekomen. De toekomst van de club ziet er goed uit.

Nu de spieren laten rusten met een lange zomervakantie, geniet ervan!

Met sportieve groet,

Hoofdbestuur VV Dirkshorn