• Op 29 mei 2024 is Willem Dekker op 91 jarige leeftijd overleden.

   


  Organisator en regelaar

  Willem is in 1960 komen voetballen bij Dirkshorn na zijn verhuizing uit Tuitjenhorn. Altijd als linksbuiten gespeeld in het 2e of 3e elftal. Na zijn actieve voetbalcarrière is hij een aantal jaar scheidsrechter geweest. Daarna is hij 23 jaar grensrechter geweest bij Zondag 1. Ook is hij jarenlang coach geweest van heren 1 zaalvoetbal.

  Willem was erg actief voor de Jeugdafdeling bij Dirkshorn. Samen met Nan Tijsen regelden zij alles t/m de B junioren voor de jeugd. Veel dubbel functies dus leider, trainer, elftal commissie en regelateur.  De jongens die op Stroet woonden voetbalden tot die tijd nog niet. Het hoorde bij gemeente Sint Maarten. Willem en Nan gingen iedereen persoonlijk langs en er kwamen veel nieuwe leden bij uit de grote gezinnen Rus, De Geus, Paarlberg en Fokkema. Sint Boys viste toen achter het net. Ze deden alles één jaar samen en toen kwam er meer uitbreiding bij de jeugd met o.a. Peter Met, Hans Smit, Henk Bakker, Koos van Baar en Cees Arensman.

  In 1970 werd gestart met pupillen en junioren toernooien. Deze werden niet ieder jaar maar wel regelmatig gehouden. Het werd direct groot opgezet op het veld en trainingsveld met veel teams en wel 550 spelers. Ook was Willem één van de organisatoren van het Jeugdkamp; die totaal 4x is geweest. Naar Assen en Ermelo; wat begon met 4 dagen en eindigden de laatste paar keer met een hele week op kamp.

  Kippenactie en Rommelmarkt

  De huidige kippenactie is door Willem opgestart. De hoofdprijs was een levend konijn en een geslachte kip. Na 3 jaar werd het een geslachte kalkoen en een geslachte kip. Na verloop van tijd alleen maar (diepvries)kippen.

  Ergens eind jaren 70 werd een rommelmarkt georganiseerd door Willem. Bij de verbouwing van de oude kleedkamers + nieuwe kantine wilde de jeugdafdeling een geluidsinstallatie schenken. Jarenlang is de Rommelmarkt een mooie inkomstenbron geweest voor onze jeugd.

  Accommodatie

  Door het beroep van Willem, metselaar, heeft hij veel bijgedragen aan de accommodatie van onze vereniging. In 1978 werden de kleedkamers gedaan en ontstond de kantine. Later bij een vernieuwing van de accommodatie, zo rond 2005, was Willem weer één van de metselaars.

  Vrije tijd

  Willem was ook jarenlang lid van de fanfare; de grote trom was zijn instrument. Hij heeft vele kilometers gereden op zijn racefiets en of het nog niet genoeg was kwam men hem ook tegen als ober tijdens kermissen.

  Als club hebben wij veel te danken gehad aan Willem en zijn grote inzet bij diverse activiteiten. We zullen hem herinneren als een keiharde werker en een echte clubman!

  Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte.

   

  Bestuur VV Dirkshorn