• Sinds 6 juni 2022 staat er een nieuwe naam op de waarderingswand, namelijk Jan Wilthagen! Op de waarderingswand staan mensen die veel voor de voetbal betekend hebben of nog steeds betekenen. Dit is om de waardering vanuit de club zichtbaar te maken. Voor Jan staat nu kort samengevat; jeugdleider, seniorenleider, accommodatie en velden. Dat klinkt eenvoudig maar als Jan wat doet gaat hij er voor de volle 100 plus nog wat procenten voor dus wat uitleg is nodig.

In 1992 raakte Jan intensief  bij de voetbal betrokken als jeugdleider bij zoon Ron dus dat is  30 jaar terug. Met nog enkele andere van de jeugd heeft Jan het team door de jeugdcompetities en  puberteit heen geholpen tot aan de senioren aan toe en zoals we ook nu weten is dat een pittige klus. Het team met Jan als leider ging over naar zondag 3 en ze werden direct kampioen. In 1997 viel het team uit elkaar want enkele spelers gingen naar zondag 1  en Jan werd leider van zondag 2. Daarna volgde een korte sabbatical. In 2003 werd hij gevraagd als leider bij zondag 1 onder leiding van Dennis Kanne. Dat jaar werden ze ongeslagen kampioen. Twee jaar daarna werden ze wederom kampioen. Daarna volgde weer een verdiende sabbatical. In 2012 werd hij als leider/verzorger gevraagd bij zondag 1 door Rene van Marsbergen en via de nacompetitie werd promotie naar de vierde klasse afgedwongen. Gelukkig spelen we daar nu nog steeds.

Als verzorger heeft Jan zijn eigen specialiteiten waaronder ook een homeopathisch paardenmiddel wat hij uit Oostenrijk geïmporteerd heeft en wat elke geblesseerde, dier of mens, weer op de been krijgt.

De damesafdeling werd ook niet vergeten want er is één seizoen geen dames team geweest maar toen Jan zijn ronselpraktijken en babbeltruc inzette was er per 2017 weer een dames team actief met Jan als  leider/ trainer/ verzorger. Het dames team coacht hij nog steeds met veel plezier en hij is er wederom in geslaagd om voor volgend seizoen een ruime selectie samen te stellen en dat is in deze tijden een compliment waard.

Al deze activiteiten zijn eigenlijk al genoeg om een plaats op de wand te verdienen maar Jan zijn grote specialiteit bij de voetbal is de accommodatie- en veldverbetering. Vanaf 2015 heeft hij als grote initiator, met natuurlijk veel hulp van anderen, het volgende gerealiseerd;

een nieuw pad tussen tennis en A veld, het straatwerk rondom de nieuwe accommodatie, het pad en hekwerk rondom het A veld, het verharden van het pad tussen het B en trainingsveld, het plaatsen van een brug tussen het A en B veld, het plaatsen van dug-outs op het A en B veld en heel misschien ben ik dan nog wel wat vergeten? Oh ja hij is nu ook betrokken bij de ‘pop-up sproei installatie’ die op het A en trainingsveld zijn aangebracht!

Daarnaast nog wat losse activiteiten zoals meubelverkoop bij de rommelmarkt, bij voorkeur verkleed, het  begeleiden en verwennen van de regioselectie tegen AZ  en als we deze laatste noemen dan kan Jan zijn werk als greenkeeper oftewel grasverzorger van het A veld  niet vergeten worden. Mede door zijn inzet komt AZ ook dit jaar weer 3 keer spelen op de best onderhouden grasmat van Noord-Holland.

En dan als laatste de opmerkelijke acties zoals in 2007 een dubbeldekker naar Texel regelen voor een zondag 1 wedstrijd, met gasbranders doelgebieden vorstvrij maken, met een water absorptierol van de tennis water uit het doelgebied opzuigen, trainingskamp en uitjes regelen enz. en zo kan ik nog wel uren doorgaan maar hier stopt het voorlopig.

Al met al genoeg redenen om Jan de plaats op de waarderingswand te gunnen.

Kortom, Jan is een enorme doener, initiator, babbelaar en ritselaar in de goede zin van het woord. Hij heeft af en toe een korte break nodig om weer op te laden maar als hij dan weer aan de gang gaat dan levert dat enorm veel op voor de voetbalclub. En alles natuurlijk met dank aan het thuisfront en dan vooral zijn vrouw Jannie.