• Kampioensstress? Reken maar van yes! Na Willem II in de eerste divisie en FC Twente in de dames eredivisie kampt Dirkshorn ook met een lastig virus. Want die diagnose kun je wel op kampioenskoorts plakken! De vraag is hoe ga je hiermee om als het er echt toe doet? Want kampioen kunnen worden is 1, maar daadwerkelijk kampioen worden is 2! Coach Michel bevoer ook in deze uitwedstrijd tegen Zeemacht de wildste zeeën, maakte flink water, maar wist onder 'spookachtige' omstandigheden - dit sloeg niet op het prachtige weer - zijn elftal knap op de gewenste koers richting kampioenschap te houden. En dit mag gerust een bijzondere prestatie worden genoemd.

Plaats van handeling deze week? De marinestad, waar het vaak taaie Zeemacht de opponent was in een zeer belangrijke wedstrijd. Winnen zou een directe kampioensmatch volgende week thuis tegen Winkel opleveren. Elk ander resultaat zou echter betekenen dat de route naar het kampioenschap extra hordes zou opleveren. Een echte 'do or die' wedstrijd dus.

Gestart werd in dezelfde opstelling als vorige week. Vastigheid na de vorige overwinning is belangrijk heeft Michel waarschijnlijk gedacht. De beginfase zag er meteen goed en veelbelovend uit: goede kans voor Wout, snelheid van Mike, te moeilijke voorzet en vervolgens weer een aardige mogelijkheid voor Wout. Vervolgens was het aan Tyrone in een 1-op-1 situatie, die maar net mis ging.

Ineens meldde Zeemacht zich met een onschuldig rollertje, wat…, nee…, dat kon toch niet? Helaas kon het wel, omdat de bal werkelijk aan iedereen voorbij ging. 1-0 achter, gezien het spelbeeld echter niet al te veel aan de hand. Maar stress leek ineens vat te krijgen op een aantal spelers. Het publiek knipperde even met de ogen en tot ieders verbazing volgde snel de 2-0.

Een meer dan taaie klus diende zich aan. En de spanning leek het team een tijdje te verlammen. Tot de Nieuwediepers kort voor rust een kopbal van Vincent van de lijn moesten halen. Een sterke fase diende zich aan, waarbij de druk er vol op werd gezet. Een keiharde knal van Wout op de paal en een voor open doel missende Jaimy brachten echter nog geen tegengoal op het scorebord.

Lars en Ryan kwamen na de rust voor Vincent en Nick Smit. Heel snel volgde nu wel de aansluitingstreffer. Die kwam voor rekening van Mike Krijthe. Dirkshorn leek direct tot verdere zaken te willen komen. Lars gaf een goede voorzet op Kamiel, die deze op de paal kopte. Mike was nog een keer kansrijk, maar schoot niet hard genoeg in.

De witte storm ging even liggen. Zeemacht had overduidelijk weinig haast. Vervolgens weer een enorme Dirkshornse kans, die jammerlijk over zeilde. Jessey kwam er vervolgens in voor Wout. Een vrije trap leverde niets op en Kamiel wist een open doelkans ook niet te verzilveren. En toen? Een penalty! Kamiel wist hier wel raad mee en bracht het evenwicht in de stand terug, 2-2! Bijkomend voordeel was de rode kaart (2 keer geel) voor de betrokken Zeemacht speler.

Nu werd het razend spannend, want een gelijkspel had nog steeds niet heel veel waarde. Weer een kans voor Mike, te wild over deze keer. De druk werd groter en groter. Lars had een goede vooractie, maar wist de bal niet bij 1 van de 4 opties voor het doel te krijgen. Terecht besloot de scheidsrechter nog een flinke hoeveelheid tijd bij te trekken.

Zou het nog lukken? Het bevrijdende antwoord kwam van Stef, die voor het laatste fluitsignaal de 2-3 op zijn naam zette. Dat er nog een rode kaart viel voor Zeemacht en een goal van Tyrone werd afgekeurd, terwijl ook Patrick en Reheil er nog in kwamen, deed er verder niet meer toe. Met een luid gejuich werd deze gezien de titelstrijd spanning zeer knappe comeback gevierd door spelers en supporters.

Captain Michel was terecht trots op de veerkracht van zijn strijdkrachten. Ook deze lastige klip is omzeild. Nu terug naar de eigen basis aan De Veersloot voor een regelrechte kampioenswedstrijd 2e Pinksterdag thuis tegen Winkel. Dan wordt een groot thuislegioen verwacht om de hoofdmacht op te zwepen en te helpen aan een historisch kampioenschap. Wie wil daar volgende week niet bij zijn??!!!