• Afgelopen vrijdag werd een memorabele dag voor onze club coryfee Jeen Hellinga. 10 minuten van tevoren werd hij volledig overvallen toen hij lekker bezig was achter zijn laptop. Hij kreeg van vrouw Ada de opdracht om een leuk overhemd aan te doen en de mededeling dat hij niet mocht vragen waar ze naar toe gingen.

    Vervolgens werd hij 'ontvoerd' naar de kantine. Niet via de Veersloot, maar via de Voorpolderweg, zodat hij geen auto's en fietsen zag staan. Nauwelijks bekomen van de eerste schrik liep Jeen de met familie en mensen met wie hij intensief heeft samengewerkt gevulde kantine binnen. Van zijn gezicht was de gedachte 'wat gebeurt er hier allemaal?' duidelijk af te scheppen. De overval was zeer geslaagd!

    Burgemeester Marjan van Kampen had zich goed ingelezen en zette Jeen op een mooie en prettige manier in het zonnetje. Ze betrok hier terecht het thuisfront (Ada en kinderen Bianca, Linda, Ilse en Lex) bij. Aan het einde vond de officiële plichtpleging plaats en speldde ze het Schager Compliment bij onze volledig verraste Jeen op. Vervolgens was het aan voorzitter Henk (Rijs) om meer mooie woorden tot Jeen te richten. 

    In beide speeches klonk door hoe ongelooflijk veel verschillende werkzaamheden Jeen binnen de club en daarbuiten vrijwillig heeft gedaan. Het bijzondere aan Jeen is ook dat hij heel veel dingen niet alleen belangeloos heeft gedaan, maar ook in tijden dat er geen directe betrokkenheid van hemzelf of via de kinderen was. Anno 2024 kunnen we dit gerust uniek noemen. Ook het fijne karakter van Jeen, met humor, enthousiasme en hier en daar een beetje neten werd terecht aangehaald.

    Na het officiële gedeelte werd er onder het genot van een drankje en een hapje gezellig nagepraat. Hiermee kwam een prachtige middag tot een einde. Waarin meer dan terecht veel waardering is uitgesproken richting Jeen. Een uitzonderlijk vrijwillger en een fantastisch mens!

    In Nieuwsblad Schagen en op Dirkshorn bruist zijn leuke artikelen te lezen over de uitreiking en de indrukwekkende vrijwilligers 'loopbaan' van Jeen. Hieronder nog enkele foto's van de feestelijkheden.