• 'Parijs' komt na nieuwe Dirkshornse overwinning in zicht, maar de 'Tour' is nog niet beslist. De kampioensrace in 4a heeft alle kenmerken van een spannende wielerkoers. Onverwachte ontwikkelingen, vormdips, demarrages, hoogspanning, het zit er allemaal in. Als je dan toch in wielertermen praat is het niet vreemd dat deze Texelse 'etappe' beslist werd door een Dirkshornse 'tandem'.

  Na de sof van vorige week in de thuiswedstrijd tegen De Koog stond deze keer een directe herkansing op het programma. Nu uit op Texel. Grote vraag van tevoren: hoe is de mentale gesteldheid van de Dirkshornse hoofdmacht na deze kater? Ook de naderende finish in de kampioensstrijd met Con Zelo kon een factor van betekenis gaan vormen. Duidelijk was echter één ding: deze wedstrijd moest gewonnen worden. Mooi of lelijk doet er in deze fase totaal niet meer toe.

  Kamiel was hersteld van zijn blessure en keerde terug in de basis. Nick Verblauw werd hierdoor op de linksachter positie geposteerd. De wedstrijd werd gespeeld onder heerlijke weersomstandigheden. Een grote afvaardiging van het Dirkshornse supporterslegioen zag reden genoeg om de boot vanuit Den Helder te pakken om live de ontwikkelingen te volgen en het team gezamenlijk te ondersteunen.

  De start van de wedstrijd was rommelig van onze withemden. Gevaarlijkste moment in deze fase was balverlies van Vincent waaruit een 1-op-1 situatie met keeper Rick ontstond, die deze bekwaam onschadelijk maakte. De waarschuwing was echter uitgedeeld door het Koogse elftal. Offensief lag er veel ruimte op de Dirkshornse linkerflank. Diep in de eerste helft was het de tot dan worstelende Wout, die Tyrone vond en die de hopelijk bevrijdende 0-1 op het scorebord bracht. Dit succesvolle recept werd vlak voor rust door dezelfde tandem, met wederom Wout als aangever en Tyrone als afmaker, herhaald. Een comfortabele 0-2 ruststand was hierdoor het gevolg.

  Toch zal niemand aan Dirkshorn kant zich al te rijk hebben gerekend nadat vorige week tegen dezelfde tegenstander een 3-1 voorsprong niet over de finish kon worden getrokken. De tweede helft startte moeizaam en bleef dit eigenlijk ook daarna. De Koog besloot alle ballen lang naar voren te gooien. Hopende dat hier wel een keer iets uit zou ontstaan. De Dirkshornse defensie hield echter netjes stand. 

  Wout en Nick Verblauw werden gewisseld voor Ryan en de weer herstelde Jessey. Het beeld bleef ongewijzigd. Veel geheen en weer, maar geen echte kansen. Patrick, Willem en Mike kwamen er nog in aan Dirkshornse kant. Eén leerpunt van vorige week werd goed toegepast: zelf niet te gehaast op zoek naar een doelpunt gaan. Wel kreeg wederom Tyrone nog een - grote - kans. Hij hoefde slechts zijn hoofd tegen de bal te zetten, maar probeerde het vergeefs met zijn voeten. De Koog kreeg nog wel een vrije trap op 20 meter van het Dirkshornse doel, maar werd verder niet meer gevaarlijk.

  Het laatste fluitsignaal betekende een 0-2 eindstand. Deze punten zijn weer binnen. Op dus naar de volgende finale: komende week tegen Zeemacht in Den Helder!