• AZ streek zaterdag 2 juli weer neer op het fraaie complex van de voetbalvereniging Dirkshorn voor een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het veld was nog beter geprepareerd dan vorige keren en het zag er subliem uit. De automatische regeninstallatie heeft daar misschien ook aan meegewerkt.

In eerste instantie zou AZ 3 wedstrijden spelen maar aangezien het in de competitie niet helemaal liep zoals gedacht moet er al op 21 juli worden aangetreden voor de voorronde Conference League. Daardoor werd de datum van een trainingskamp aangepast en werden de laatste twee oefenwedstrijden in Dirkshorn gecanceld.

Er werd qua publieke belangstelling nog niet op een grote opkomst gerekend maar gelukkig viel dat reuze mee. Er waren meer dan 2000 toeschouwers aanwezig die voor een prima sfeer zorgden. De opkomst van beide teams werd begeleid door de Dirkshorn jeugd en voor de start werd er weer sfeervuurwerk afgestoken waardoor iedereen nog enthousiaster werd. De wedstrijd werd uiteindelijk door AZ gewonnen met 3-1.

Na de wedstrijd konden alle handtekeningenjagers op jacht naar een krabbeltje op shirt, bal of papier. Aan alle verzoeken werd voldaan door de AZ-spelers en hun begeleiding. Ook deze keer werden er diverse bekende ex voetballers gespot in Dirkshorn. De meest beroemde was toch wel Willem van Hanegem die In de tweede helft nog even een kijkje kwam nemen. Hij was zeer relaxed en begaf zich onder de toeschouwers. Olaf Peters die toch best wel wat gewend is in zijn carrière werd er een beetje verlegen van maar durfde toch aan Willem te vragen om samen met hem op de foto te gaan wat Willem uiteraard honoreerde.

Daarna kon de derde helft beginnen en zoals bekend is dat in Dirkshorn altijd prima voor elkaar. Al met al weer een zeer succesvol evenement in Dirkshorn en alle complimenten gaan uit naar de organisatie die alles weer perfect voor elkaar had. Met deze organisatie is het niet vreemd dat AZ iedere keer graag langskomt maar ook Volendam begint zich aan te melden dus laat maar komen. Kortom er is altijd wat te doen in Dirkshorn!