• Het kan altijd gekker…

Na de persconferentie van Rutte zijn  de teugels flink aangehaald en dat merken we ook op het voetbalveld. De spelers kwamen aan, de thermoskannen koffie stonden buiten, slechts 3 bestuursleden rondom het veld en het belangrijkste, geen trouwe supporters / achterban leden. Ongekend maar het moet!

Om niet alle supporters in ongewis te houden hier toch een verslag. Gewapend met drone, camera met enorme telelens, laarzen, telefoon plus ingefluisterde commentaren van trainer Michel en een anonieme speler heeft de reporter geprobeerd om een indruk te geven van de wedstrijd.

Dirkshorn 1 mocht in deze troosteloze ambiance aantreden tegen het sterke Zeevogels. Deze ploeg had in de eerste wedstrijd gewonnen van Schagen United en Dirkshorn speelde vorige week uitstekend in Schagen dus zeg het maar… De thuisclub werd in de eerste helft echter volledig overrompeld door snelle opkomende verdedigers en een uitstekend bewegelijk middenveld. Dat resulteerde in een zeer snelle 0-3 achterstand d.m.v. eenvoudige doelpunten waarbij de verdedigers de 1,5 meter regel erg letterlijk namen. Maar ook Dirkshorn kreeg zijn kansen met een schot van Lars op de paal en Wilco die 1 op 1 tegen de keeper niet scoorde. Zeevogels wist beter zijn kansen te benutten en dat resulteerde met de rust in een 0-6 achterstand, een blamage dreigde!

Na de rust werd de tactiek en opstelling aangepast en de gasten namen wat gas terug. Daarmee werd het evenwicht hersteld en er kwamen aan beiden kanten wat kansen waarvan alleen Zeevogels éénmaal profiteerde. Al met al een dikke 0-7 nederlaag en normaal gesproken kan je dan na afloop in de kantine alles nog even rustig laten bezinken met alcohol en een discussie maar nu douchen, aankleden en naar huis. Net als vroeger toen je nog in de pupillen voetbalde maar dan kreeg je nog wel een zakje snoep of chips.

Helaas, deze tegenstander was een maatje te groot dus na 3 wedstrijden 0 punten, 2 voor en 13 tegen. Dat ziet er natuurlijk niet best uit maar het waren 3 pittige tegenstanders waar je niet de punten van moet pakken. Dat moet de komende 2 uitwedstrijden wel gebeuren tegen VZV en VESDO. Geen toeschouwers mee maar ook geen vijandig thuispubliek. Mannen, in gedachten zijn we bij jullie, zet hem op en gaan voor de 6 punten.