• Vuurwerk, fakkels en heel veel publiek. Dirkshorn en omstreken was klaar voor de wedstrijd van het jaar. Zou het onze hoofdmacht lukken? Zou vandaag een historische clubdag worden? De volgende 90 minuten die 2e Pinksterdag op eigen complex op het programma stonden moesten duidelijk maken of de kans op historie deze dag verzilverd kon worden. Of dat een zenuwslopende laatste speeldag alsnog de beslissing zou moeten brengen.

  Langs de boorden van het goed geprepareerde B veld – het A-veld kan in verband met de oefenwedstrijden van AZ niet worden gebruikt – waren velen op de één na laatste wedstrijd van de competitie afgekomen. Gematigd lenteweer, zwaar bewolkt met een lekkere temperatuur, maakte de voetbal omstandigheden prima. Een deel van de oudere voetbaljeugd vormde, ieder met een fakkel in de hand, een mooie erehaag bij de opkomst van de spelers.

  Toen de ergste rookdampen waren opgetrokken floot scheidsrechter Visser voor het beginsignaal. De wedstrijd was los! Na een aftastend begin en een kansrijke situatie voor Winkel begon Dirkshorn wat beter te voetballen. Goed was het echter zeker niet, maar dit gold net zo goed voor de blauwwitte opponent. Na enkele corners en diepe ballen zonder succes gaf Kamiel een mooie ‘meedraaiende’ bal mee aan Wout, die opvallend koel bleef en de 1-0 voorsprong op het scorebord bracht. Een heerlijke steun in de rug!

  Het wedstrijdbeeld veranderde de 1e helft niet veel. Er werden over en weer weinig kansen gecreëerd en opvallend was het wederzijdse regelmatige onnodige balverlies. Wout werd nog een keer in positie gebracht en schoot snel en met een mooie curve op het doel, maar helaas kon deze net naast worden getikt door de keeper uit het ‘Spreeuwen’ dorp. Er gebeurde verder niet veel noemenswaardigs meer, waardoor de rust werd bereikt met een licht voordelige marge. Op het andere veld had concurrent Con Zelo de rust met een zelfde stand en dus voordelige marge bereikt. Bij winst van Dirkshorn zou deze stand er echter niet toe doen. Nog 45 minuten tot een goed einde brengen dus!

  De tweede helft leverde niet direct een verbetering van het tot dan matige spel op. Sterker nog, na enkele keren knipperen met de ogen vloog de bal langs Stef en over keeper Rick het doel in: 1-1. Dit zou bij winst van Con Zelo niet voldoende zijn om vandaag al de titel te pakken. Er moest dus een schepje bij. Dit schepje zou de rest van de tweede helft echter zoek blijven. Het spel bleef weinig doortastend, regelmatig werden ballen onnodig ingeleverd en het ook niet groots spelende Winkel werd de dominante partij.

  Een slechte inspeelbal werd Dirkshorn bijna fataal, maar kon met man en macht nog net worden verdedigd. Wat later ging een met het hoofd geschampte bal gelukkig voorlangs het Dirkshorn doel. Hieromheen ontstonden diverse andere dreigende situaties in en rond de eigen zestien meter, die ook geen doel troffen. Het enige echte gevaar van onze withemden kwam van de diep gestuurde Tyrone, die met een goede actie voorbij zijn tegenstander ging en in de korte hoek nog net de keeper tegen kwam. Dirkshorn probeerde wanhopig iets tot stand te brengen, maar dit zou deze tweede helft eerder uit geluk dan uit wijsheid moeten komen. Het spel was gewoon te gehaast, te slordig en te weinig overtuigend.

  Diep in de tweede helft werd er weer een bal slordig ingespeeld vanuit de Dirkshorner defensie en was er geen andere optie dan de doorgebroken tegenstander te vloeren. De terecht toegekende penalty werd knap gestopt door Rick, maar door onvoldoende opletten bij de reboundmogelijkheid lag de bal er toch in: 1-2. Nu zou alleen een wonder de titel vandaag nog op kunnen leveren. Ook omdat Con Zelo inmiddels op 2-0 was gekomen. Het publiek langs het veld voelde het al een beetje aankomen. Dit was niet de wedstrijd waar dit nog zou gaan gebeuren. De neerslag die inmiddels neerdaalde op spelers en publiek vormde een passend decor voor de teleurstelling die van een ieders gezicht afdroop toen de leidsman voor het eindsignaal floot.

  En nu? Alle ballen op volgende week! Sterker nog: Michel en zijn mannen hebben het nog volledig in eigen hand. Zelf winnen uit bij Hugo Boys brengt het kampioenschap en de promotie alsnog naar De Veersloot. Makkelijk? Zeker niet. Mogelijk? Zeker wel. Dus: neuzen omhoog en op voor de grande finale naar Heerhugowaard komende zondag!