• Vooruitblik: Van der Wardt aan het roer van Dirkshorn

17 jan 2020
  • Steeds kwamen de termijnen van VV Dirkshorn en Michel van der Wardt niet overeen. Wel vaker flirtte deze vereniging met de oefenmeester die een bekend gezicht vormt in de omgeving, nooit kwam daar een samenwerking uit voort. Tot nu. Na de zomer mag Van der Wardt het dan eindelijk proberen als de trainer van ons vlaggenschip.

Inmiddels weten we dat Pascal Hamers, de beoogde coach voor het huidige seizoen, niet meer actief is bij onze club. Die honneurs worden waargenomen door René van Marsbergen, die eerder tussen 2011 en 2014 al aan het roer stond van Dirkshorn. Vervolgens is het de beurt aan Van der Wardt. ,,We hebben al jaren contact met elkaar. Ook diverse keren met elkaar gesproken. Echter kwamen de termijnen die Michel had niet overeen met die van Dirkshorn. Steeds wanneer Dirkshorn een trainer zocht, was Michel reeds voorzien van een club. Nu na een aantal jaar kwamen de termijnen wél overeen en zijn we tot een overeenkomst gekomen’’, aldus Martin Bloothoofd namens de technische commissie.

Stabiele factor

Aan de trainer, die nu nog onder contract staat bij vijfdeklasser Vesdo, de taak om van Dirkshorn een stabiele factor in de vierde klasse te maken. ,,Een vereniging die op dat niveau meedoet om de punten. Dat is wat wij nastreven’’, zegt Bloothoofd. Hij verwacht dat Van der Wardt de juiste persoon is om die klus te klaren. ,,Hij is een rustig persoon die dat ook zal overbrengen op de groep. Daarnaast heeft Michel als voetballer zelf veel ervaring opgedaan. Dit neemt hij ook mee.’’

Cultuur

Bij de zoektocht naar een nieuwe coach werd er vanuit Dirkshorn niet alleen sterk gelet op de kwaliteiten, ook de persoonlijke eigenschappen speelden een rol. Bloothoofd: ,,En Michel past goed binnen de cultuur van deze club. Ik hoop dat hij kan bouwen aan een gedegen groep. We gaan met hem voor de langere termijn. De doelstelling is om Michel de ruimte te geven om te bouwen.’’

In deze tweede seizoenshelft moet Dirkshorn, momenteel twaalfde in de vierde klasse, eerst orde op zaken stellen. Maar we gaan er natuurlijk van uit dat de ommekeer snel wordt gevonden. Om na de zomer aan de hand van Van der Wardt verder te ontwikkelen. ,,Wij zijn in ieder geval erg verheugd met de komst van Michel’’, besluit Bloothoofd.