• Op zondag 3 november is de langverwachte opening van het A-veld en de kantine officieel afgehandeld. De oorspronkelijke datum van 20 oktober was helaas onhaalbaar door de dikke clusterbuien die de velden teisterden. Hierdoor was het A-veld nog niet bespeelbaar, want de nieuwe drainage liep nog niet optimaal en het zou zonde zijn om de fraaie mat in één keer te ruineren.

Maar van uitstel kwam gelukkig geen afstel, en dus werd zondag 3 november een mooie dag voor de VV Dirkshorn. De opgeknapte kantine werd geopend en, nog belangrijker, het gerenoveerde A-veld werd in gebruikgenomen. Dat de wedstrijd tegen VZV met 3-0 gewonnen werd was een extra reden voor een feestje.

Na vele jaren intensief gebruik was het tijd om het interieur op te knappen.

De volgende aanpassingen en verbeteringen zijn gedaan: er zijn gekleurde (FB) planken op de wanden gemonteerd, het behang is fris geschilderd, er zijn fraaie historische zwartwit-foto’s op de lambrisering geplaatst, een nieuw TV-scherm geeft alle actuele clubinformatie weer en via de beamer en het scherm kunnen (voetbal)beelden worden getoond. De nieuwe kleuren waren even wennen, maar ze geven nu een warme, gezellige sfeer. Typisch Dirkshorn.

De veranda aan de kantine stond al één jaar, maar deze is nu netjes afgewerkt. Je kon al buiten staan met slecht weer, maar, niet onbelangrijk, nu ook met goedkeurnig van de KNVB een (alcoholische) consumptie nuttigen.

A-veld

In vijftien weken (van 8 juli t/m 20 oktober) is er een fors project afgerond. Het originele bestek van de gemeente was de renovatie van het A-veld en vervanging van het hekwerk. Er zijn echter nog veel meer werkzaamheden uitgevoerd die ook wel 'even' gedaan konden worden. Er is een pad rondom het A-veld gelegd, de zwembadhoek is opgeknapt en er is veel zelfwerkzaamheid verricht aan het hekwerk. Samen met de in januari 2019 al geplaatste dug-outs, heeft de club nu weer een A-veld om trots op te zijn.

Werkzaamheden

Een kort overzicht van de werkzaamheden, want er zijn honderden uren (zelfwerkzaamheid) ingestoken. Er liggen negentien drains, in totaal 2144 meter drainagebuis en twintig putten. Het veld is drie keer ingezaaid. Er liggen 1800 tegels van 30x30 in het  pad aan de achterzijde. Daarnaast 2900 tegels van 30x30 en 225 trottoirbanden in het nieuwe pad aan de lange zijde. Er liggen 623 tegels van 60x40 onder de hekken. Er zijn 144 palen voor het hekwerk geplaatst en 63 reclameborden ge(de)monteerd.

Vrijwilligers

Bovenstaande klussen zijn uitgevoerd door veel vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de club. Een groot compliment. Voor al het werk op en rondom het A-veld verdient één persoon een extra vermelding: Jan Wilthagen. Hij fungeerde als initiator, coördinator en uitvoerder als rode draad in alle werkzaamheden en mag trots zijn op de afronding van dit project.

Verder...

Er wordt nu onderzocht of het gasverbruik nog kan dalen door slimme aanpassingen, maar met de al in mei 2016 geïnstalleerde 87 zonnepanelen en LED-verlichting in de accommodatie, is de club weer klaar voor een zonnige toekomst.

Nogmaals hulde voor alle vrijwilligers en ook de gemeente verdient een pluim door de soepele en snelle acties die zijn uitgevoerd.

Bestuur VV Dirkshorn