• Afgelopen zondag was het prachtig weer dus mooie voetbal omstandigheden en een voor Winkel begrippen redelijk goed A veld. Al met al stukken leuker op en naast het veld dan vorige week. Met de wetenschap dat we sinds 2010 al geen overwinning in het Spreeuwendorp hebben geboekt leek het lastig te worden. Maar Winkel is kwalitatief minder geworden en Dirkshorn sterker dus zou het dit seizoen dan gaan lukken?

  Met Lars en Mees als vleugelverdedigers moesten de snelle Winkel aanvallers tegengehouden worden. De eerste 10 minuten was Winkel gevaarlijk via snelle middenvelders die redelijk vrij mochten opstomen richting het doel. Gelukkig was de balcontrole matig dus gescoord werd er niet. De enkele kleine mogelijkheid werd in de kiem gesmoord door de Elting broers.

  Toen de storm ging liggen namen uitblinkers Nick Smit en Jaimy Kos de controle op het middenveld over. Nick zorgde voor balvastheid en ‘Duracell Jaimy’ had extra energie getankt en leek overal aanwezig te zijn voor balveroveringen. De thuisploeg raakte gefrustreerd en er werden rare overtredingen gemaakt maar de scheids wilde nog geen geel geven. Onterecht want er zaten stevige tussen.

  Winkel bleef stug de lange bal geven maar Lars en Mees hielden de controle. Mees is sowieso in vorm en blinkt wekelijks uit en het moet voor coach Michel heerlijk zijn om hem op elke gevaarlijke aanvaller te kunnen zetten. Met zijn snelheid en felheid speelt hij iedereen uit de wedstrijd. Dirkshorn combineerde over het hele veld erg goed en zuiver dus een treffer kon niet uitblijven. Het duurde echter nog tot de 30ste minuut alvorens topscorer Kamiel met een droog schotje, maar wel zeer gericht in de hoek, zijn 15de van het seizoen maakte. Hij verzorgt bijna 50% van de doelpunten en dat is zeer knap.

  Daarna kwamen er veel kleine kansjes om de score uit te breiden maar pas in de 40ste minuut werd het 0-2. Nick Verblauw verraste met een indraaiend schot de verdediging en keeper waardoor de bal keurig in de hoek belandde. Een geruststellende voorsprong maar als er wat zuiniger met de kansen was omgesprongen dan was een 0-5 ruststand ook niet vreemd geweest.

  In de tweede helft hield Dirkshorn de controle met een geconcentreerd spelende verdediging en middenveld. De voorhoedespelers werden snel gezocht en ze kregen alle ruimte maar hielden niet de rust voor het doel. Van Winkel viel niet veel te duchten en al helemaal niet toen de rechtsback met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.

  De zuinige 0-2 bleef nog te lang op het scorebord staan mede omdat Wout te veel tijd nodig had bij de kansen die hij aangeboden kreeg. Hij nam uiteindelijk schitterend revanche door vanaf de rechterkant enkele tegenstanders fraai uit de kappen en de 0-3 te scoren. Dit was verreweg de moeilijkste kans maar het leverde wel een bevrijdend doelpunt op. De thuisploeg was rijp voor de sloop maar Dirkshorn kende genade dus het bleef zo.

  Een prima wedstrijd die volledig onder controle was met als minpunt het missen van te veel kansen maar dat zien we door de vingers. Door deze overwinning blijft de druk op de koploper bestaan. Nu een vrij weekeinde en daarna weer aan de bak.